Beograd na trećem mestu najboljih gradova u svetu za zaposlene koji rade od kuće

Portal Bigseventravel.com objavio je listu od 50 gradova koji imaju najbolje uslove za rad na daljinu. Ispred Beograda su se na listi našli estonska prestonica Talin i Tbilisi u Gruziji

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Glavni grad Estonije našao se na vrhu liste delimično zahvaljujući novoj vizi „digitalni nomad“, koja omogućava radnicima da se tamo presele na godinu dana pod uslovom da ispunjavaju određene kriterijume. Ovaj portal kao prednost ističe i naglo rastuću digitalnu ekonomiju i niske troškove života u Talinu, kao i podatak da najam stana u centru košta oko 500 dolara mesečno.

Drugo mesto je zauzeo glavni grad Gruzije, Tbilisi, koji je takođe uveo vizu za radnike na daljinu tokom pandemije. Pored toga, oni koji se odluče da otputuju u Gruziju na raspolaganju imaju i veliki izbor poslovnog i prostora za stanovanje koji je mnogo jeftiniji nego u Zapadnoj Evropi.

Beograd se našao na trećem mestu, a kako stoji na portalu njegove prednosti su centralna pešačka zona uokvirena kafićima, galerijama i prodavnicama. Veliki izbor tehnološki dobro opremljenih prostora za rad. Drevna tvrđava i živopisne pijace prepune voća i povrća, samo su neke stvari „koje će vas dočekati u šarmantnom Beogradu u Srbiji“.

-Ovo bogato kulturno istorijsko središte savršeno je za one koji rade na daljinu. Internet? Dobijate 24 MBPS bez problema. Najam radnog prostora? 100 dolara mesečno. Troškovi života idealni, mesečno vam u proseku treba oko 1.425 dolara - navode sa ovog portala.

Pored toga, dodaju da su Beograd i Srbija idealno saobraćajno povezani sa ostatkom regiona i sveta. Iza Beograda su se našli, između ostalih, i Bali u Indoneziji i Čang Mai na Tajlandu, Porto i Lisabon u Portugalu, Berlin u Nemačkoj, Budimpeštu u Mađarskoj i Madrid u Španiji.

(RTS - BIGSEVENTRAVEL.COM)

Komentari(0)

sortiraj