Bejbi bum u Srbiji - Na svet došla 4000. beba

U najsavremenijem privatnom porodilištu u Srbiji, koje je deo vodećeg privatnog zdravstvenog sistema MediGroup, ovih dana je rođena i četirihiljadita beba

    foto: MediGroup
    Podeli
Od osnivanja, ovo porodilište je simbol jedne od najboljih privatnih ginekoloških i akušerskih praksi, kao i vrhunske pedijatrijske ekspertize u prvim danima novorođenčeta. Mama Milica i beba Vuk se osećaju dobro i bezbrižno su napustili porodilište.

Dr Radmila Ćirić

Dr Radmila Ćirić, ginekolog akušer u MediGroup sistemu, koja je vodila pripremu, porođaj i čitav kasniji oporavak, ističe da je i pored zdravstvenih poteškoća koje je pacijentkinja imala, sve proteklo u najboljem redu.

-Pre svega, istakla bih da sam izuzetno ponosna što radim u sistemu koji su 4.000 žena prepoznale kao siguran i visoko stručan. Pacijentkinja Milica je drugorotka, koja je i pre četiri godine porođena u našem porodilištu. Trudnoća je imala određene komplikacije uzrokovane njenim zdravstvenim stanjem. Iz tog razloga, ceo tim lekara je učestvovao u kompleksnoj preoperativnoj pripremi pacijentkinje kao i njenom postoperativnom oporavku. Vrlo bitnu ulogu su imale i stručne babice sa odeljenja ginekologije, koje su adekvatnom negom omogućile brz oporavak mame - istakla je dr Ćirić.

Prema njenim rečima i mama i beba su dobrog opšteg stanja i urednog nalaza.

-Uz stručnu pomoć pedijatara i pedijatrijskih sestara, mama i beba su ostvarile blizak odnos, laktacija je adekvatno uspostavljena i moći će da nastavi dojenje - rekla je dr Ćirić.

Milica Zec

Milica Zec, mama srećne 4.000 bebe na poklon od MediGroup sistema dobila je paket obaveznih pregleda za prvu godinu života “Korak po korak”.

-Beba je odlično, uživao je u nezi koju je dobijao, što mi je posebno važno. Bio je okružen dobrom brigom divnih lekara i pedijatrijskih sestara, babica, koji su sa puno posvećenosti i pažnje brinuli i o bebi, i o meni. Ovo su posebno važni trenuci u životu svake žene, i ujedno najlepši. Sa druge strane, ceo proces može da bude stresan, bolan i osetljiv, i upravo iz tog razloga puno znače potpuni fokus i posvećenost lekara, stalan nadzor, briga, kao i pažnja i komfor. Sa dobrim iskustvom, i punim poverenjem u medicinsko osoblje koje je brinulo o nama tokom porođaja, a i na naknadnim kontrolama, izabrala sam da i drugi porođaj obavim ovde - ističe mama Milica i dodaje da su njena dva iskustva najiskrenija, lična preporuka budućim mamama koje su u dilemi da li je privatna klinika pravi izbor za porođaj.

-Vuk i ja smo bili u sigurnim rukama vrhunskih stručnjaka. Njihovo strpljenje i individualan pristup pacijentu puno znače za oporavak. Svi oni su uz mene bili jednako predano sada, kao i pre četiri godine. Ljubaznost, pažnja, razumevanje, posvećenost, divna energija, ljubav, posebno od moje dve doktorke koje su vodite ovu trudnoću i porođaj, dr Petković i dr Ćirić. Iz moje perspektive, buduće mame mogu mirno da se prepuste ovom sistemu za dolazak bebice, u tim najlepšim, najosetljivijim, i najvažnijim trenucima u životu - poručuje mama Milica.

Prema rečima dr Ćirić, buduće mame najčešće se opredeljuju za MediGroup porodilište zbog saznanja da su u pravim i sigurnim rukama, ljubaznosti osoblja i udobnosti koju ova bolnica pruža.

"Najveći utisak kada mame iznesu bebu iz porodilišta je da su za sebe uradile pravu stvar - u lepom i prijatnom ambijentu uz stručnu pomoć su na svet donele zdravo dete. To potvrđuje i činjenica da se u sledećoj trudnoći ponovo vraćaju nama - zaključuje dr Ćirić i dodaje da sve cifre govore u prilog tome da će 2021. biti bejbi bum godina.

Komentari(0)

sortiraj