Bahov maraton na Sava Promenadi

Ne propustite nesvakidašnji muzički maraton u Beogradu na kome će danski čelista istrčati 36 kilometara i svirati Baha

    foto: SHUTERSTOCK
    Podeli
Nesvakidašnji muzički maraton danskog čeliste i posvećenog maratonca Toke Moldrupa biće održan u subotu, 24. septembra, od 11 časova na Sava Promenadi, kao veliko finale jubilarnog 10. ArtLink festivala. Danski čelista će istrčati 36 kilometara, između Brankovog mosta i Kule Beograd, a posle svakog pređenog kilometra sviraće po jedan stav Bahove svite, pa će tokom maratona odsvirati svih šest Bahovih svita za violončelo.

Jedan od najpriznatijih violončelista

Toke Moldrup je jedan od najpriznatijih violončelista u Danskoj. Svetski mediji proglasili su ga za „zvezdu“, „čoveka sutrašnjice“, kao i „savršenog perfekcionistu na violončelu“. Nastupao je solo i sa istaknutim muzičarima na velikim muzičkim scenama širom sveta. Tokom karijere razvio je strast prema trčanju na duge staze, koju je uvezao sa koncertima i muzikom koja je njegov najveći pokretač. Na ideju da se oproba u muzičkom maratonu i spoji nespojivo došao je dok je trčao sa svoje troje dece sa kolicima za bebe.

Toke Moldrup

-Osećam da sam konačno pronašao prirodnu vezu između muzike i sporta u kojoj će uživati svi, a takođe i ja - rekao je Moldrup uoči muzičko-sportskog spektakla na Sava Promenadi.

ArtLink festival, ove godine u svom desetom izdanju, kao deo evropske inicijative „Gradovi festivali“ i sa motom „Umetnici za prirodu“, održava se od 25. juna do 25. septembra na različitim lokacijama u nekoliko gradova u Srbiji i regionu. Festival je i inicijator i nove regionalne platforme za promociju regiona kao kulturno-turističke destinacije uz kampanju „Umetnici za prirodu“ uz podršku Fonda za Zapadni Balkan i Evropske unije. Bahov muzički maraton na Sava Promenadi trajaće približno pet sati, a posetioci su pozvani da sa Moldrupom trče, voze bicikl i navijaju za njega duž rute uz Savu.

Komentari(0)

sortiraj