Avangarda - Novi Audi A6

Audi A6 predstavlja kombinaciju dinamičnog dizajna i vrhunske svakodnevne upotrebiljivosti. Ima upečatljiv izgled, prostranu unutrašnjost, kao i snažan motor sa MHEV sistemom

    foto: Audi
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>


Audi nastavlja svoju inicijativu među modelima u luksuznoj klasi. Nakon novog A8 i A7 Sportback, ovaj premijum brend sada predstavlja sledeću generaciju modela A6 i postaje prepoznatljiv ambasador novog Audi dizajnerskog potpisa. Bilo u pogledu digitalizacije, udobnosti ili sportskih karakteristika ova elegantna limuzina reklo bi se da je favorit u svakom pogledu u svom segmentu.

Pogon i vešanje su osmišljeni razmišljajući o komforu i sportskim karakteristikama. Standardni MHEV motori povećavaju efikasnost, a dinamično upravljanje svim točkovima poboljšava upravljivost i agilnost. Potpuno digitalni MMI sistem sa ekranom na dodir nudi visok nivo praktičnosti za vozača i putnike u smislu intuitivne upotrebe i prilagođavanja.

Unapređenje u biznis klasi

Sa novim modelom A6, Audi predstavlja osmu generaciju svoje uspešne limuzine. Ovaj model, koji je opremljen vrhunskom tehnologijom, a opet je u isto vreme i veoma elegantan, uvodi brojne inovacije u svoj segment i svestraniji je nego ikad. Sa zategnutim površinama, jasnim ivicama i upečatljivim linijama, A6 odiše sportskom elegancijom, sa vrhunskom tehnologijom i premijum kvalitetom.

Unutrašnjost ovog automobila se fokusira na potpuno digitalni operativni sistem koji ga čini trendseterom u svom segmentu. MMI operativni sistem sa ekranom osetljivim na dodir omogućava brzo i intuitivno rukovanje sa zvučnim i haptičkim odzivom. Bogata ponuda po pitanju umrežavanja i sistema asistencije nudi još veću sigurnost i praktičnost. Neke od istaknutih karakteristika među sistemima asistencije uključuju sisteme za pomoć pri parkiranju parking pilot i garage pilot, koji će tokom godine proširiti ponudu opreme, kao i prilagodljivi asistent u vožnji.

On pruža uzdužnu i bočnu kontrolu i zadržava vozilo u njegovoj kolovoznoj traci čak i na uskim trakama i na delovima puta koji su suženi zbog odvijanja radova. Na drumu, Audi A6 je agilan kao sportski automobil i okretan poput kompaktnog modela. Novi sistem dinamičnog upravljanja svim točkovima igra ogromnu ulogu u tome. Ovaj sistem kombinuje direktni, sportski odziv upravljača sa superiornom stabilnošću u vožnji smanjujući prečnik okretanja ove limuzine do čak 1,1 metar.

Za početak prodaje u Srbiji, Audi će ponuditi novi A6 sa snažnim i tihim 3.0 TDI agregatom sa 286 KS, kombinovana potrošnja goriva na pređenih 100 kilometara je 5,8 litara, opremljen MHEV sistemom u standardnom nivou opreme za dodatnu udobnost i efikasnost. Novi Audi A6 će se proizvoditi u fabrici u Nekarsulmu, a prodaja na srpskom tržištu će krenuti u junu 2018. godine. Cena pomenutog modela kreće se od 58.797 evra.

Estetika i funkcionalnost

Sa oštrim linijama, velikim površinama dizajn spoljašnosti oslikava novi dizajnerski potpis ovog brenda. Sa dužinom od nešto ispod pet metara A6 odiše elegancijom, sportskim duhom i sofisticiranošću. Široka, nisko pozicionirana jednodelna maska hladnjaka dominira prednjim delom automobila, dok izdužene siluete i trapezoidni prozori dominiraju bočnim delom.

Prepoznatljivo oblikovani bočni otvori za vazduh, koji vizuelno naglašavaju quattro pogon, produženi su preko blatobrana. Na zadnjem delu, ukrasna lajsna od aluminijuma se proteže između svetala. Pored dvanaest boja koje su dostupne za ovaj model, kupci mogu da izaberu i sportske dodatke za izgled eksterijera. Pri tom, tu je i S line paket opreme eksterijera.

Primamljivo - karoserija, prostornost i prtljažnik

Unutrašnjost je još veća u odnosu na prethodni model. Prostor za ruke napred i nazad predstavlja prednost ovog modela nad konkurencijom, kao i prostor za noge u delu zadnjeg sedišta. Novi A6 spreman je za duga putovanja takođe zahvaljujući dobroj prigušenosti buke u unutrašnjosti automobila.

Aerodinamika i aeroakustika su na vrhunskom nivou - koeficijent otpora vazduha je 0,27 u standardnoj verziji, koja će se naći u prodaji posle predstavljanja na tržištu. Karoserija sa čeličnim i aluminijumskim delovima pruža izvanrednu krutost.

Bezbednost pre svega

Model A6 sveobuhvatni paket sigurnosnih sistema, uključujući tehnologiju svetlosnih grupa, sisteme asistencije i pasivnu bezbednost. LED farovi deo su standardnog paketa opreme novog modela Audi A6. Dostupne su tri verzije, pri čemu HD Matrix LED prednja svetla sa snopom dugačkih svetala visoke rezolucije dolaze u okviru verzije u samom vrhu game. Pet vodoravnih linija ocrtavaju prepoznatljiv otisak dnevnog svetla uz ovu opciju.

Audi A6 pruža širok spektar sistema asistencije koji su podeljeni u pakete opreme "City" i "Tour". Pored standardnog sistema za vanredno kočenje radi izbegavanja sudara prednjim delom vozila, Audi Pre Sense Front, sistemi za pomoć u vožnji takođe uključuju i prilagodljive tempomate sa sistemom za prilagođavanje putu koji se sužava. Ovaj sistem podržava lateralnu i longitudinalnu kontrolu kretanja i zaustavljanja u saobraćaju pri kretanju u režimu kreni-stani, kao i pri brzinama do 250 km/h, pružajući podršku vozaču putem ubrzavanja i kočenja.

U okviru funkcije za efikasniju vožnju, prilagodljivi tempomat unapred uračunava ograničenje brzine, krivine, kružne tokove i, ukoliko je sistem za navigaciju aktivan, skretanja kao deo funkcije tempomata. Osim unapred predviđenih podataka na tabli sa instrumentima, sistem za efikasniju vožnju takođe pruža i haptičke povratne informacije putem aktivnog upravljanja papučicom za gas. Uz MHEV sistem, ove funkcije za asistenciju u vožnji podstiču i bolju potrošnju goriva.

Svi motori sa MHEV tehnologijom

Svi motori su opremljeni standardnim MHEV sistemom, koji dodatno poboljšava udobnost i efikasnost i može da smanji potrošnju u vožnji u pravom svetu. Alternator starter sa kaišem, koji je srce blago hibridnog sistema (MHEV system), sačuva do 12 kW snage sa 48 V sistemom tokom kočenja i pohranjuje tu električnu energiju u posebnu litijum-jonsku bateriju. Novi Audi A6 može da krstari između 55 i 160 km/h sa ugašenim motorom, start-stop sistem se aktivira već na 22 km/h.

Ovi motori prenose snagu na put uz pomoć sedmostepenog S tronic ili osmostepenog tiptronic menjača i quattro pogona na sva četiri točka. Opcioni sportski diferencijal koji aktivno raspoređuje snagu između zadnjih točkova u krivinama pri većim brzinama predstavlja idealan dodatak.

Udoban i agilan kao nikad do sad

Vešanje na novom modelu Audi A6 nudi još više prostora između dinamičnosti i udobnosti nego što je to bio slučaj sa prethodnim modelom. Progresivno upravljanje, koje je deo standardnog paketa opreme, je veoma lako za korišćenje. Sa već dovoljno sportskim odnosom zakretanja volana, ono postaje još direktnije sa povećanjem ugla skretanja. Novi koncept kontrole elektromehaničkog upravljanja takođe pruža intenzivne povratne informacije sa puta, a u isto vreme eliminiše neprijatne trzaje volana.

Audi nudi dinamično upravljanje svim točkovima kao opciju, što čini model A6 veoma upravljivim. Pri brzinama do 60 km/h, zadnji točkovi zaokreću do pet stepeni u suprotnom smeru. Dinamično upravljanje svim točkovima takođe povećava agilnost u krivinama i stabilnost pri brzinama većim od 60 km/h. U ovim situacijama, prednja i zadnja osovina se okreću u istom smeru i tako poboljšavaju stabilnost.

Kupci mogu da biraju između četiri varijante vešanja - standardno vešanje sa čeličnim oprugama, sportsko vešanje, vešanje sa upravljanjem amortizerima i prilagodljivo vazdušno vešanje, takođe sa amortizerima kojima se može upravljati. Novi Audi A6 leži na točkovima veličine do 21 inča, koji pružaju izuzetnu udobnost u vožnji i ugodnost po pitanju buke, čak i pri ovoj veličini točkova.

Enterijer i oprema

Enterijer u novom modelu Audi A6 odiše stilom i minimalističkim dizajnom koji se skladno stapa sa konceptom upravljanja. Crna površina sa ugrađenim MMI displejem osetljivim na dodir dominira elegantnom instrument tablom. Baš kao i donji displej na centralnoj tunel konzoli, pomalo je nakrivljen ka vozaču. Horizontalno orijentisane linije u enterijeru pojačavaju utisak da se nalazite u velikom prostoru gde su svi elementi logički povezani jedan sa drugim.

U zavisnosti od želja kupca, enterijer nove generacije modela Audi A6 može da poprimi sasvim različite ličnosti. Uz osnovnu verziju, moguće je birati između još četiri nivoa opreme, svaki sa svojim konceptom boja - sport, design, design selection i S line sport paket.

Sedišta u modelu A6 su potpuno redizajnirana. Vrhunska ponuda uključuje personalizovana ergonomska prednja sedišta sa brojnim funkcijama za prilagođavanje, sa mogućnošću dodavanja funkcija za ventilaciju i masažu, kao i S sport sedišta sa integrisanim naslonima za glavu.

Komentari(0)

sortiraj