AUTOBEST - Honda Civic u užem izboru

Nova Honda Civic ušla je u finale izbora za nagradu AUTOBEST 2018 pod nazivom “Best buy automobil u Evropi”

Ovo je drugi put da je japanski brend osigurao mesto u finalu, s obzirom na to da je HR-V bio u najužem izboru 2016. godine. Organizaciju AUTOBEST čini 31 najuticajniji automobilski novinar iz Evrope. Nagrada ima za cilj da prepozna novi automobil koji predstavlja najoptimalniji predlog za širok spektar evropskih kupaca. Područja od posebnog značaja za žiri uključuju konkurentne cene, fleksibilnost, dizajn, konektivnost i dostupnost rezervnih delova i usluga.

Deseta generacija Civic modela predstavlja rezultat Hondinog najvećeg globalnog razvojnog programa, kao i naprednih inženjerskih, proizvodnih, aerodinamičnih, pogonskih i šasijskih tehnologija. Prodaja modela u Evropi krenula je početkom 2017. godine, a Civic sa 5 vrata proizvodi se u Hondinoj fabrici, u Swindonu. Honda Civic će biti ocenjena tokom “Final 6” vožnje, koja će biti održana u Varianu, u Italiji 29. i 30. novembra. Pobednik 17. godišnje po redu AUTOBEST nagrade biće objavljen u petak 15. decembra.

Honda Civic Type R osvojio nagradu

Čitaoci nemačkog časopisa “Sport auto” izglasali su Hondu Civic Type R za “Najbolji uvozni kompaktni sportski automobil” u 2017. godini. Više od 13.000 glasova plasiralo je Civic Type R na mesto najboljeg automobila u svojoj klasi.

Na legendarnoj Nürburgring Nordschleife stazi, Hondin “trkački automobil” nadmašio je konkurenciju koju su, izmeđuo stalog, činili Seat Leon SC Cupra 300, Renault Megane GT TCe 205 i Kia Pro cee’d GT. Honda je i ranije bila dobitnik “Sport auto” nagrade. Prethodna generacija, Civic Type R, takođe je 2015. godine izglasana za “Najbolji uvozni kompaktni sportski automobil”. Novi Civic Type R ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,7 sekundi I ima optimiziran 2.0 VTEC TURBO motor, sa 320 KS.

Maksimalna brzina je povećana na 272 km/h I ima optimizirani aerodinamički paket koji pruža superiornu stabilnost visokih brzina. Honda SENSING tehnologija standardna je među modelima Civic game i predstavlja jedan od najsveobuhvatnijih sigurnosnih paketa u svojoj klasi, sa sistemom za upozorenje od potencijalnog sudara, Sistemom za održavanje vozila u traci I Inteligentnim adaptivnim tempomatom.

Komentari(0)

sortiraj