Auto i moto trka Nagrada Kraljeva 2019

U prostorijama Auto-moto saveza Srbije najavljeno je takmičenje Nagrada Kraljeva 2019, koje se za vikend 13. i 14. jula vozi na čuvenoj stazi vojnog poligona Beranovac u Kraljevu

    foto: AMSS
    Podeli
Ovu trku orgamizuje Auto-moto savez Srbije, Sportski auto i karting savez Srbije i Moto saveza Srbije, uz pokroviteljstvo Grada Kraljava. Nakon dugog niza godina automobilisti i motociklisti će se ponovo naći zajedno istog vikenda na stazi, pa su se tim povodom predstavnicima medija obratili predsednik AMSS Dejan Stojić, predsednik SAKSS Staniša Lazarac, kao i pomoćnik predsednika AMSS za moto sport Božidar Mihailović.

Dejan Stojić

-Zajednička trka poslednji put vozila se na stazi Beranovac još davne 2002. godine i posebno mi je drago što mogu ponovo da najavim jedan veliki spektakl koji će se održati ovog vikenda u Kraljevu. Danas pokazujemo slogu automobilista i motociklista, i to je pravi put u kom treba da idemo, ne razdvajajući auto i moto publiku. Pozvao bih sve one koji vole da se pokazuju na saobraćajnicama i trkaju na ulicama, da se prijave u jedan od dva saveza, izvade licencu i pokušaju da se takmiče na zatvorenim stazama, gde je pre svega bezbedno. Početkom ove godine imali smo veliki broj nastradalih motociklista i ja kao predsednik AMSS ponovo apelujem da se smanji brzina - rekao je Stojić dodavši da je dužina staze koju voze automobilisti 5.400 metara, dok će motociklisti voziti mali krug od 2.100 metara.

Staniša Lazarac

-Zahvalio bih se Auto-moto savezu Srbije, Moto savezu Srbije i gradonačelniku Grada Kraljeva, što su svi zajedno uložili napore da napravimo ponovo auto i moto spektakl i omogućimo građanima da vide jednu pravu manifestaciju. Očekujemo veliki broj, kako domaćih, tako i takmičara iz susednih zemalja, a kako je ulaz na stazu besplatan, pozvao bih sve da dođu u što većem broju i provedu uzbudljiv vikend - istakao je predsednik SAKSS Staniša Lazarac.

Božidar Mihailović

Pomoćnik predsednika AMSS za moto sport, Božidar Mihailović, istakao je da je Nagrada Kraljeva 2019, treće takmičenje po redu za šampionat u dve discipline - ROAD RACING i MOTO CLASSIC, a da će se u disciplini MOTO CLASSIC čak bodovati i za Balkanski šampionat.

-Značajna je uloga zajedništva unutar Auto-moto saveza Srbije i, sa druge strane, Grada Kraljeva koji je domaćin. Ne smemo zaboraviti da je Kraljevo nekada bilo domaćin i Evropskog šampionata u motociklizmu i da je staza Beranovac bila najbolja staza u Srbiji - dodao je Mihailović.

Petak rezervisan za verifikaciju i tehnički prijem

Petak 12. jul rezervisan je za verifikaciju i tehnički prijem, a u subotu su predviđeni treninzi za sve takmičare na dva i četiri točka. Trke su na programu u nedelju, 14. jula, kada će na stazu najpre izaći motociklisti, a potom i automobilisti. Sportski spektakl koji će okupiti brojne ljubitelje auto i moto sporta na jednom mestu, za koji se prijavilo više od stotinu takmičara, boduje se za Nacionalne šampionate Srbije koji se voze u auto i moto sportu.

Komentari(0)

sortiraj