Alaskan - Moćno vozilo iz Renaulta

Prvobitno je otkriven u Kolumbiji 2016. godine i uveliko je popularan na južnoameričkom pick-up tržištu. Dolazi sa odličnim dizel agregatom u verziji 2.3 dCi i maksimalnom snagom od 160 i 190 KS

Njegov robusni stil, vrhunski komfor i kvalitetan dizajn čini da se ovaj Renault model zaista izdvaja u svetu pick-up četvorotočkaša. Alaskan ima sve karakteristike Renault brenda zahvaljujući svom snažnom izgledu kojim pokazuje svoj stav, moć i eleganciju.

Zahvaljujući promenljivom pogonu i visokom klirensu, ova grdosija na četiri točka nudi snagu i izuzetnu udobnost vožnje, sa praktičnim i prostranim kargo krevetom, kao i velikom udobnom kabinom.

Odličan agregat

Alaskan je moćno vozilo sa odličnim dizajnom, za sve potrebe vozača, čak i u najekstremnijim uslovima. Ispod haube se nalazi 2.3 dCi motor od 160 i 190 konjskih snaga, sa kombinovanom potrošnjom od 6,9 litara, dostupan za evropsko tržište, razvija snažan obrtaj, a ipak, kako navodi ovaj francuski proizvođač automobila, ostaje u okviru niskih emisija i niske potrošnje goriva. Ovaj agregat je uparen sa šestostepenim manuelnim i sedmostepenim automatskim menjačem.

Prilagođen za sve podloge

Renault Alaskan takođe poseduje izvanredne off-road mogućnosti, savršeno prilagođen za sve vrste avantura. Karakterišu ga i pametne tehnologije, a među njima je i kamera vidljivosti 360 stepeni. Konstruisan je na bazi Nissan Navare sa kojom deli motore i mehaniku.

Dugačak je 5,4 metara, u širinu ide na 1,85, u visinu se penje na 1,84, dok je međuosovinsko rastojanje 3,15 metara. Težak je 2.086 kilograma, a može da ponese teret do jedne tone na tovarnom prosotru u dužini od 1,58 i širini od 1,56 metara.

Maksimalnu brzinu na cajgeru isteruje na dobrih 180 km/h. Ovaj četvorotočkaš do stotke stiže za odličnih 11 sekundi, a pogon 4x4 novog Renault Alaksana na „prav put“ izvlači iz najtežih uslova vožnje! Za ovu grdosiju na četiri točka u Evropi treba izdvojiti nešto manje od 46.000 evra.

Garancija tri godine

Sa ciljem da zadovolji različite potražnje i zahteve kako poslovnih ljudi tako i privatnih kupaca, ovaj pick-up model nudi mnoštvo pažljivo prilagođenih rešenja, uključujući širok spektar dodatne opreme.

Ova momčina proizvodi se u Barseloni, a kako navode iz Renaulta, garancija na ovo vozilo je tri godine ili 100.000 pređenih kilometara. Za kraj treba reći da je Alaksan kamionet stvoren za „vorkere”, kao i sve one koji vole četvorotočkaša koji ga može odvesti na kraj sveta.

Komentari(0)

sortiraj