Budi aktivan, savladaj nove veštine, oprobaj se u penjanju

Ada Mall šoping centar postaće ovih dana pravi sportski poligon. Od četvrtka do nedelje, od 12 do 20 sati, u ovom centru biće postavljena veštačka stena za penjanje

    foto: PROMO
    Podeli
-Svi posetioci našeg centra će moći besplatno da se oprobaju u sportskom penjanju, izuzetno dinamičnoj i zanimljivoj sportskoj disciplini, na veštačkoj steni. Osim penjanja, biće organizovane i edukativne radionice, interesantna takmičenja i olimpijada za decu, četvrtak i petak od 16 do 18 sati i subota i nedelja, od 12 do 14 časova. Takođe, sva četiri dana biće organizovani i besplatni pregledi fizijatra i fizioterapeuta (četvrtak i petak od 12 do 13.30 časova i subota i nedelja, od 18.30 do 20 sati). Cilj nam je da našim posetiocima pružimo zaista jedinstven sportski, ali pre svega edukativni program - izjavila je Jelena Vučković, leasing menadžerka centra.

-Sportsko penjanje nije nekontrolisano i opasno penjanje po stenama i zgradama bez opreme i zaštite. Naprotiv, reč je o savremenom i bezbednom sportu, koji ima višedecenijsku tradiciju. U pitanju je aktivnost koja zahteva izvođenje određenih pokreta na prirodnim ili veštačkim stenama. Zbog takve prirode, ova disciplina razvija kod pojedinca pažnju, koncentraciju i psihološki ga unapređuje. Sportsko penjanje će 2020. godine postati i olimpijski sport - izjavila je Katarina Manovski, instruktor i trener u Penjačkom klubu Zemun, u saradnji sa kojim se organizuje ceo program.

Prema rečima Nenada Kožula, fizioteraputa i sportskog penjača, u pitanju je disciplina koja direktno utiče na pravilan rast i razvoj dece, koji u savremenom dobu često podležu raznim deformitetima i oštećenjima tela i držanja.

-Sjedinjuje adrenalinski doživljaj, izuzetnu psihološku stabilnost, potpuno učešće svih mišića i lepotu mekog, gracioznog kretanja, zbog čega bismo je preporučili zaista svima - izjavio je Nenad Kožula.

Komentari(0)

sortiraj