Ada Huja - Kao na stazi Formule 1

Pre trke Ipone Moped Endurance Cupa održane na Adi Huji vozači ekipe Garage Majstori verovali su da su u bezbednoj prednosti u svom pohodu na osvajanje titule. Međutim…

    foto: IVAN MILADINOVIĆ
    Podeli
  • params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?> params['siteURL'] . '/uploads/gallery-images/' . $articleGallery[$index] ?> mainImage->description ?>
Vozači Nanotech Racing Teama pokazali su da stanje u ovom takmičenju nije crno i belo i da ni u jednom trenutku neće biti dosadno. Trka je startovala u 18 časova, po danu, a završila se u četiri sata kasnije po mraku. Vozači su se potrudili da nam pruže vrhunsku zabavu, a rezultati su tu da to i potvrde.

Drajveri Garage Teama poveli su od samog starta, ali u 233. krugu trke dolazi do peha sa strujom, kao i na Autokomercu, gde vozači zrenjaninske ekipe ostaju predugo u boksu, što ih je koštalo dve pozicije. Ekipa Nanotech tada izbija na čelo, a vozači Cotton Superbike ekipe koji su do tog trenutka bili trećeplasirani preuzimaju drugo mesto i kreće igra živaca.

Pedeset i jedan krug se Vladimir Živković borio da održi prednost u odnosu na Nikolu Gajića, ali je na kraju 35 sekundi prednosti ekipe Nanotech bilo nedostižno za Cotton Superbike koji je trku završio na drugoj poziciji. Darko Prokin iz ekipe Garage Team dao je sve od sebe da u završnici sustigne konkurente, ali je na kraju razlika iznosila tri kruga.

Odličnu partiju pružila je ekipa Moped Laboratorije koji su konstantnom vožnjom na Adi Huji stigli do četvrte pozicije, ispred ekipa S Tunned Racing Team i Adinol Taurunum Racing Team. Ekipa A.M.S.S. nakon dva osvojena pehara, sa Ade Huje se kući vraća s osvojenim sedmim mestom, ispred ekipa Moto Land, Bubble Free Racing Team i Samo Jaši, koji kompletiraju deset najbržih timova.

Najviše uspeha u klasi Open imale su dve ekipe Addinol Taurunum. Moped s brojem 691 kojim su upravljali Boris Stoječevski i Đorđe Krsmanović stigao je do pobede, dok je moped s brojem 109 za čijim su upravljačem bili Darko Sibinoski i Miloš Đenić stigao do pozicije tri. Na drugom mestu našla se ekipa CRT koja se ponovo vraća na prvo mesto u generalnom plasmanu zahvaljujući dobroj vožnji Dalibora Miletića i Ivana Radosavljevića.

Među vozačima klase Open Varijator ovog puta najbrži su bili vozači ekipe Cotton Superbike za koju vozi i najmlađi takmičar kupa Uroš Gajić, ispred ekipa Garage Team i S Tunned Racing Team. Nakon tri trke u mesec dana, Ipone Moped Endurance Cup odlazi na kraću pauzu, a nastavak sezone je u septembru, kada nas očekuju poslednje dve trke kupa.

Komentari(0)

sortiraj