65. Međunarodni beogradski sajam knjiga neće se održati

Odbor Sajma knjiga na sednici održanoj 7. oktobra konstatovao je zajedinički stav udruženja izdavača oko nepostojanja uslova za održavanje i uspešnu relizaciju Sajma knjiga

    foto: Shuterstock
    Podeli
Istovremeno, Odbor Sajma knjiga navodi da su osnivač, uprava Beogradskog sajma i Odbor Beogradskog sajma knjiga učinili sve da se, zarad kontinuiteta i značaja Sajma knjiga na kulturnoj mapi Srbije i Regiona, Sajam knjiga održi. S tim u vezi Odbor navodi da je u junu predložio održavanje Sajma knjiga u septembru, ispravno predviđajući moguće prepreke za održavanje sajma u oktobarskom terminu. Taj predlog, iako prvobitno prihvaćen od strane izdavača je promenjen, i Sajam je na njihov zahtev vraćen u oktobarski termin.

-Grad Beograd, uprava Sajma i Odbor Sajma knjiga su bili spremni da se Sajam knjiga održi i u postojećim epidemijskim uslovima - uz posetu vakcinisanih i sa negativnim testom i obezbedi besplatan ulaz za one koji bi prvu vakcinu primili tokom Sajma knjiga, kao vid podrške imunizaciji i uspehu manifestacije i da dotira 50% troška izlagačkog prostora. Odbor razume stav izdavača, ali sa kolegijalne strane smatra da izlazak u javnost bilo koje grupacije i prejudiciranje odluke Odbora Beogradskog sajma knjiga ne doprinosi manifestaciji. Ovo napominjemo, jer ćemo svakako, kada se stvore uslovi prihvatljivi za sve, organizovati Sajam knjiga - navodi se u saopštenju Odbora Sajma knjiga.

Komentari(0)

sortiraj