Međunarodna izložba pasa svih rasa

U organizaciji Kinološkog saveza Srbije danas će se u halama 1 i 4 održati 62. Međunarodna izložba pasa svih rasa - CACIB. Ovo prolećno izdanje tradicionalno označava početak kinološke sezone u Srbiji

Kako navode iz Beogradskog sajma, više od hiljadu pasa će se takmičiti za titulu najlepšeg psa na svim izložbama, a ocenjivaće ih najeminentnije sudije iz celog sveta - Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Rumunije, Mađarske, Nemačke, Rusije i Filipina.

Na kraju manifestacije u centralnom ringu održava se Best in Show - izbor za najlepšeg psa izložbe, što je svakako i najatraktivniji deo manifestacije.

U okviru manifestacije održavaju se i Agility Show, sportsko takmičenje vrhunski obučenih pasa, Junior Handling, izbor za najboljeg mladog vodiča psa kao i XIII Velika godišnja izložba pasa mešanaca, koju organizuje ORCA, neprofitna organizacija za poštovanje i brigu o životinjama.

Po tradiciji, i na 62. Međunarodnoj izložbi pasa svih vrsta biraće se NAJmešanci u sledećim kategorijama: najkicoš, najumiljatiji mešanac ili mešanka, najglasniji mešanac ili mešanka, najčupaviji mešanac ili mešanka, najklempaviji mešanac ili mešanka, najneposlušniji mešanac ili mešanka, najlepši rep, najlepši par - dete i ljubimac i najsličniji lik - pas koji je najsličniji svom vlasniku.

Na ovoj međunarodnoj manifestaciji glavna nagrada pripašće NAJmešancu 2018. godine.

Pored ovih kategorija, ORCA ove godine uvodi još jednu kategorija, a predloge za novu kategoriju možete dati na njihovoj fejsbuk stranici www.facebook.com/ORCASerbia.

Pobednici u svim kategorijama će dobiti vredne nagrade, pehare i medalje.

Na izložbi će učestvovati i NVO Alfa, nevladina organizacija posvećena dobrobiti životinja, koja će organizovati likovnu radionicu za decu, kao i Prihvatilište “Draževac”, koje organizuje udomljavanje životinja.

Komentari(0)

sortiraj